Начало FrogNews Петиция зове: Върнете достъпа на журналистите до депутатите в НС
0

Петиция зове: Върнете достъпа на журналистите до депутатите в НС

0

Народното събрание се превърна в Партиен дом. Тази позиция заявиха няколко асоциации и представители на медиите, а повод е ограниченият достъп на журналисти до депутатите в новия парламент. След като това стана ясно бяха изпратени няколко отворени писма, а в интернет стартира и петиция.

Народните представители са в ремонтираната сграда на бившия Партиен дом от 2 септември, когато започна новият политически сезон. Тогава обаче стана ясно, че журналистите нямат пряк достъп до депутатите. Същият ден стартира и петиция, която бе подкрепена от 240 представители на медиите – точно толкова, колкото е и броят на депутатите.

Нея може да подпишете тук.

Според мотивите за петицията е, че подобен ограничен достъп е в ущърб на гражданите.

“Журналистите, които сме призвани да задаваме въпросите на обществото, не можем да го правим. Това може да се осъществява само със съдействието и добрата воля и благосклоността на пиара на партията, което е изключително неблагонадежно и ни възпрепятства да бъдем обективни, точни и да работим в интерес на гражданите”, заяви пред БНР вносителят на петицията Владимир Христовски.

Източник: FrogNews