Начало FrogNews Официално: Тръмп е кандидатът на републиканците. Обеща да е ”съюзник на светлината”
0

Официално: Тръмп е кандидатът на републиканците. Обеща да е ”съюзник на светлината”

0

Официално – ясни са играчите в битката за Белия дом. Републиканците номинираха Доналд Тръмп за свой кандидат. Така сегашният държавен глава ще се изправи срещу Джо Байдън в надпреварата за следващия президент на САЩ.

Тръмп ще се бори за нов мандат заедно с вицепрезидента Майк Пенс.

Кандидатурата на Тръмп за президентските избори на 3 ноември беше подкрепена от всичките 2550 делегати на националния конгрес на републиканците в Шарлът, Северна Каролина.

Номинацията му идва няколко дни, след като демократите официално номинираха Джо Байдън за свой претендент в битката за американския вот.

По време на речта си Тръмп обвини опонентите си в опит да откраднат изборите. Това не е първият път, в който досегашният президент отправя подобни обвинения.

Тръмп заяви, че демократите са използвали пандемията от коронавирус – нееднократно са били отправени критики към досегашния президент за стратегията му за справяне с инфекцията.

Той определи Конгреса на Демократическата партия като “най-мрачната конвенция в историята на Америка”, след като неговите съперници приключиха четиридневното си събиране. Тръмп допълни, че ще бъде “съюзник на светлината, не на мрака” и ще помогне на САЩ да преодолеят “тъмния период”.

Източник: FrogNews