Начало FrogNews Нинова: Управляващите направиха ритуално самоубийство
0

Нинова: Управляващите направиха ритуално самоубийство

0

Управляващото мнозинство направи ритуално самоубийство от страх. Страната вече не е просто в икономическа и политическа криза, но и в институционална криза.

Това заяви на извънреден брифинг лидерът на левицата Корнелия Нинова след проваленото заседание в Народното събрание.

Припомняме, че в пленарна зала трябваше да бъде изслушан премиерът Борисов, но депутатите от ГЕРБ провалиха кворума. Всичко се случи на фона на поредният протест в столицата, като тази сутрин пред сградата на НС се събраха над 100 души.

“Управляващите се страхуват от протеста, но и от въпросите на опозицията за истината. Българският народ днес видя нагледно как се руши държавност и как се крадат парите на хората. Бойко Борисов за пореден път показа как се погазва върховенството на закона, защото раздаването на пари може да се случи от държавния бюджет и без актуализация на бюджета”, посочи Нинова.

Тя отбеляза, че само в рамките на месец премиерът е раздал около 2 милиарда лева без план, без критерий и оценка на кого ще помогнат тези пари и как ще стабилизират икономиката.

“Купува си лично оцеляване и печели време, за да си допълни чекмеджето с пистолета. Ако държаха на смелостта, той щеше да дойде”, категорична бе Нинова.

Лидерът на левицата допълни още, че управляващите не искат институциите да работят, а с днешното си действие сами са опровергали себе си.

Източник: FrogNews