Начало FrogNews На старта на деня: Продължава визитата на Кьовеши, издирват „черната кутия“, започва предизборната кампания, Европа става футбол
0

На старта на деня: Продължава визитата на Кьовеши, издирват „черната кутия“, започва предизборната кампания, Европа става футбол

0

На втория ден от престоя си, предстои за първи път да се срещне с медиите. Вчера Кьовеши проведе две срещи – с правосъдния министър Янаки Стоилов и с главния прокурор Иван Гешев. Това стана под скандирането на протестиращите „Гешев е мафия!“. Стана ясно, че основната цел на визитата е попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. Европейската прокуратура очаква да бъдат излъчени още 6-ма кандидати от страната ни.

Спасители продължават да издирват трети ден катастрофиралия край Шабла самолет МиГ-29. От ръководството на МО съобщиха, че пилотът Валентин Терзиев е загинал. Експертите казват, че е важно да се бърза, защото има опасност записът в „черната кутия“ да се компрометира от солената вода. Стана ясно, че преди да се разбие, пилотът се е движели с 950 км./ч.

От днес започва и предизборната кампания. В нея 23 партии и коалиции ще се борят за място в народното събрание.

Европейското първенство по футбол започва тази вечер.  То бе отложено от миналата година заради пандемията от Ковид-19. В продължение на месец на 11 стадиона в 11 града на континента ще се изиграят общо 51 мача. Домакини са Лондон, Рим, Глазгоу, Севиля, Мюнхен, Амстердам, Копенхаген, Будапеща, Букурещ, Санкт Петербург и Баку. 

Двадесет и четирите отбора са разпределени в шест групи. Двубоят на откриването е Италия-Турция от 22 часа на “Олимпико” в Рим.  Груповата фаза на Евро 2020 ще продължи до 23 юни.  Директните елиминации започват на 26 юни, а финалът е на 11 юли на “Уембли” в Лондон.

Източник: FrogNews