Начало FrogNews НАТО иска независимо разследване на инцидента с Навални
0

НАТО иска независимо разследване на инцидента с Навални

0

Поредна международна организация призова за независимо разследване на случилото се руския опозиционер Алексей Навални. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенбер заяви днес, че подкрепя разследването на предполагаемото отравяне на Навални.

Припомняме, че руският опозиционер продължава да е в кома, а състоянието му остава критично. Той бе преместен в берлинска болница, макар в началото да имаше отпор от руската страна за неговото прехвърляне от здравното заведение в Омск. Като причина бе изложено крехкото му здраве.

Припомняме още, че продължава да се спекулира с причините за състоянието на Навални. Руските лекари заключиха, че няма следи от отравяне в кръвта му, докато медиците в Берлин заявиха точно обратното.

Призиви за независимо разследване вече се чуха от няколко места. Британският премиер Борис Джонсън заяви, че има нужда от такова. Междувременно случилото се с Навални стана повод за дипломатически скандали.

Говорителят на Кремъл – Дмитрий Песков заяви, че няма нужда от обтягане на отношенията между Москва и западните държави отново подчерта, че руската страна няма пръст в случилото се с Навални. э

Източник: FrogNews