Начало FrogNews Напрежение! Протестиращи вкараха полицаи в капан заради задържан младеж. Принудиха ги да го пуснат /снимки/
0

Напрежение! Протестиращи вкараха полицаи в капан заради задържан младеж. Принудиха ги да го пуснат /снимки/

0

Ново напрежение в центъра на столицата. Протестиращи вкараха в капан полицаи, които преди това задържаха младеж. Според хората, той е бил арестуван без причина. След около 20 минути натиск от страна на хората, униформените го освободиха. Той слезе от полицейския бус с кървава ръка и скъсан панталон. Какво се случи:

При опит полицейският бус със задържания младеж да напусне ул. “Леге”, хората седнаха на паважа и не позволиха да мине. От другата страна пък гражданин с кола запуши улицата и не мръдна оттам, така че ченгетата се оказаха и оттам запушени. Всички скандират „Пуснете го!“. Един полицай притисна грозно младо момиче към автомобил. Кметът Трайчо Трайков е на място. Той обясни пред Иво Божков, че според цивилен полицай „бил нарочен“. Свидетели обясниха, че полицаи са удряли главата на младежа в земята. Протестиращите казаха, че няма да отстъпят. Ченгетата се видяха принудени да пуснат младежа. Той обясни, че е бил арестуван, защото нямал документи. Уточни, че те паднали, докато полицаите го гонили.

Полицай притисна млада жена

.

Пуснаха момчето с черната фланелка на преден план

.

Така изглежа-с накъсан панталон и кръв по ръката

.

Шофьорът, който не даде път на полицейския бус и така позволи на протестиращите да хванат ченгетата в капан

.

Източник: FrogNews