Начало FrogNews Над 56 хил. “зелени сертификата” – свалени от системата за ден
0

Над 56 хил. “зелени сертификата” – свалени от системата за ден

0

За втори пореден ден се отчита рекорд на поставените инжекции от препаратите срещу инфекцията, а всичко се случва след последната заповед на Министерството на здравеопазването, според която всички дейности на закрити обществени места мога да се осъществяват само срещу притежаване на “зелен сертификат”. Такъв от понеделник ще може да се получи и с антигенен тест. 

Удостоверението за преболедуване ще важи само за територията на България и ще е с продължителност 365 дни от датата на първия положителен антигенен тест за COVID-19.

Това е поредният ден, в който потребителите свалят активно генерираните им сертификати, въпреки продължаващите с нова сила и интензитет злонамерени действия от типа „отказ от услуга“ (DDoS) срещу инфраструктурата на НЗИС. В следобедните часове екипите на „Информационно обслужване“ АД засякоха нов мащабен опит за блокиране на работата на системата. В ранният следобед бяха засечени близо 30 млн. заявки в секунда към интернет портала https://www.his.bg/, което е безпрецедентна атака за България. Няма опити за пробив и намеса в системата и изтичане на данни на потребители.

Източник: FrogNews