Начало FrogNews Навални лежи в неизвестна наказателна колония 2 години
0

Навални лежи в неизвестна наказателна колония 2 години

0

Алексей Навални е прехвърлен в наказателна колония, където ще лежи повече от 2 г. и половина, съобщи директорът на Федералната служба за изпълнение на наказанията Александър Калашников, цитиран от РИА ”Новости”.

“Той е прехвърлен, където се предполага да бъде според съдебното решение”, каза Калашников. По думите му в колонията, където ще лежи, няма заплаха за сигурността и здравето на опозиционера. Според него Навални можел да работи и в някакво производство, ако поиска.

Не става ясно обаче къде точно Навални излежава присъдата си. По закон той трябва да бъде прехвърлен в наказателна колония в района си по адресна регистрация, но в Москва няма такива колонии.

44-годишният Навални бе задържан на летище “Шереметиево” в Москва по-малко от час след пристигането си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с “Новичок”. Руски съд постанови, че той трябва да лежи в затвора 2 г. и 8 месеца за нарушаване на условна присъда от 2014 г. Преди 7 г. Навални бе осъден условно на 3 г. и 6 месеца затвор, но срокът на лишаване от свобода е намален, тъй като почти година опозиционерът бе под домашен арест.

Източник: FrogNews