Начало FrogNews Навални кацна в Москва
0

Навални кацна в Москва

0

Руският опозиционер Алексей Навални кацна в Москва току що. Към момента пътниците слизат от самолета. На летището обаче го чака полиция. Очаква се той да бъде арестуван.

Очаквайте подробности.

Навални трябваше да кацне на летище “Внуково”, но в последния момент самолетът на руската авиокомпания “Победа” бе пренасочен към “Шереметиево”. Преди това той кръжеше в очакване на рарешение за кацане и временно бе спряно излитането и кацането на самолети на “Внуково”. 

Причината – размириците на летището, където симпатизанти и журналисти бяха задържани от властите. Изтласкаи пред терминала бяха стотици хора, скандиращи името му.

Навални оповести намерението си да се прибере обратно в Москва, след продължителен престой в Берлин. Руският опозиционер се лекуваше в Германия, след като бе отровен. В организма му бяха открити следи от “Новичок”.

Руските служби заявиха ден след заявеното намерение, че Навални ще бъде арестуван, веднага след като се прибере. Още преди самолетът да излети от Берлин към летището в Русия се стекоха негови подръжници. Част от тях бяха задържани.

Източник: FrogNews