Начало FrogNews Министър Рашков: Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората
0

Министър Рашков: Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората

0

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Според него стремежът към контролиран вот ще се засили.

Вчера вицепремиерът съобщи, че се оказва натиск от страна на горските в Смолян, като даде пример с осигуряването на дърва за огрев.

Служебният министър на МВР коментира и проблема с трансплантациите.

„В момента тече разследване във връзка с 14 трансплантации в Правителствена болница. Материалите ми бяха изпратени от здравното министерство, започна разследване. Първоначалните данни са, че са извършени груби нарушения на закона и на медицинската практика. Как ще се развие разследването, не мога да прогнозирам, но първоначалните данни са, че трябва да се идентифицират виновните лица и да бъдат предадени на прокуратурата. За изясняването на някои факти е установен контакт с представители на Молдова, които да съдействат за установяването на лица, явили се като донори в България“, уточни той.

Изказванията му дойдоха по време на Международната конференция за борба с трафика на хора.

„Не може успешно да противодействаме на престъпленията с трафика на хора, ако продължават да се налагат условни присъди. Очевидно е, че тези либерални наказания не могат да окажат превантивно и възпиращо деяние върху дееца“, смята той.

Източник: FrogNews