Начало FrogNews Министрите ще разгледат доклад за развитие на е-управление
0

Министрите ще разгледат доклад за развитие на е-управление

0

Редовното правителствено заседание ще се проведе отново чрез видеоконферентна връзка от 10 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В предварителния дневен ред има 15 точки.

Министрите ще разгледат доклад за напредъка по изпълнението на Актуализираната стратегия за развитие на електронното управление в България 2019-2023 г. и на мерките от пътната карта за нейното изпълнение. Документът е внесен от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма.

В дневния ред и проект за решение за приемане на годишен отчет за изпълнението на работната програма за 2019 г. на комуникационната стратегия на България за Европейския съюз, който е внесен от заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи.

Правителството ще вземе решение по предложението за одобряване удължаването на срока за прилагане на картата на регионалните помощи на България за периода 2014-2020 година. Вносител е министърът на финансите.

Министрите ще вземат решение за държавните инвестиционни заеми и държавните гаранции през 2021 година, което е внесено от министъра на финансите.

Министерският съвет ще обсъди предложението за даване на съгласие за продажба на недвижими имоти, собственост на Холдинг “Български държавни железници” ЕАД – София. Документът е внесен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Източник: FrogNews