Начало FrogNews Мая Манолова: Шпиц командите на ГЕРБ се опитват да блокират дейността на Комисията по ревизията
0

Мая Манолова: Шпиц командите на ГЕРБ се опитват да блокират дейността на Комисията по ревизията

0

“От страх са сковани депутатите от ГЕРБ – истерията да се осуети и вчерашното заседание, и предишното”, добави тя. На въпрос на кого вярва – на г-н Илчовски или на г-н Ангелов, Манолова не отговори директно, но обясни, че „в основните факти” те не си противоречат – ако искаш да си добре в бизнеса, трябва редовно да се чуваш с премиера, да присъстваш на рождени и имени дни с него. Чу се как местни феодали натискат бизнеса – това са неща, което хората си говорят, но извън институциите – плюсът на нашата комисия е, че стана високоговорител, каза още съпредседателят на “Изправи се! Мутри вън” пред bTV.

Попитана какви документи ще прати на българската прокуратура и на европейската, Манолова обясни, че било абсолютно потвърдимо и установимо за кухи обороти (твърдението, че фирма “Градус” излиза на Българска фондова борса по този начин) и какъв внос-износ е правен, включително случая с фурмите за ОАЕ, за който още като стана, тръгнаха слухове, че е правен под знака на Делян Пеевски, за да се търси благосклонност от Дубай да върне Васил Божков.

Докато вървеше заседанието, получавах постоянно сигнали – например за концесии на ловни стопанства. Фирма “Градус” е част от сделката, при която от общо 15 тона помощ от ОАЕ за България, само 3 тона са под формата на маски, ръкавици, калцуни и дезинфектант. Останалата част се състои от фурми. Срещу това България е дала на ОАЕ 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти.

Източник: FrogNews