Начало FrogNews Масово отваряне на очи пред Представителството на Европейската комисия в България
0

Масово отваряне на очи пред Представителството на Европейската комисия в България

0

На 31 август, понеделник, от 18:30 часа пред представителството на ЕК в София ще бъде проведен протест. Мотото му е: ”Масово отваряне на очи”. Събитието се организира през Facebook, а идеята му е ЕС в цялост – както ЕК, така и евродепутатите, европейските лидери, европейските медии, неправителствените организации и европейските граждани да се заинтересуват истински какво става в България и да заемат ясна позиция.

Ето какво пише като мотив за организацията: “С този протест ние искаме от европейските политически лидери да заемат ясна позиция относно огромната институционална криза, породена от управлението на правителствата на Бойко Борисов.

След немското и американското посолсвто продължаваме с Европейската Комисия. Натискът трябва да бъде от всички посоки!, пишат до Фрог нюз организатори на събитието.

Те отбелязват, че този протест се разграничава от противниците на Европейския съюз. Ние подкрепяме пълноценното и равноправно израстване на България в демократичните ценности на Европа, категорични са организаторите.

Източник: FrogNews