Начало FrogNews Мартин Димитров: И писател-фантаст би завидял на врътките на властта за оцеляване
0

Мартин Димитров: И писател-фантаст би завидял на врътките на властта за оцеляване

0

Ето, измина още една седмица без #оставка. “Удържане, удържане, удържане” е новото “Работа, работа, работа”. В името на оцеляването, през последния месец, че и повече, властта използва толкова разнообразен инструментариум от врътки, трикове и хитринки, че дори и писател-фантаст би завидял на подобно въображение.

От внучета до велико народно събрание, от опитите да бъдат наложени Деница Сачева и Николай Младенов, та чаааак до нова конституция.

Вие представяте ли си, ако всички тези бяха толкова оригинални в развитието на държавата, както в собственото си политическо оцеляване? Та тук щеше да е иновативен рай.

Само че, оригиналността им се изчерпа до асфалт, тръби и мятане на пари през живите включвания на г-н Boyko Borissov във “Фейсбук”.

В същото време тези асфалтови некадърници практически не направиха нищо за електронното управление и машинното гласуване, а за електронно гласуване дори не можем да говорим.

Г-н Борисов вече не е Винету. Г-н Борисов е Последният Мохикан на БКП и ДС. Защитник на строй, който просто окончателно си отива – по морални, социални, глобални, екологични, технологични и още какви ли не причини.

Не съм сигурен, че г-н Борисов го разбира, но тази, днешната негова битка, е изначално изгубена. Не само поради неговите зависимости, не само поради липсата на капацитет в Политическа Партия ГЕРБ, а най-вече поради пълната неспособносст на тази власт да разбере, усети и докосне бъдещето.

Бойко Борисов няма да остане в историята. Той сам направи така, че да остане в миналото.

А, да останеш в историята и да останеш в миналото, са две много различни неща.

Мартин Димитров

Източник: FrogNews