Начало FrogNews Марешки все пак е подписал предложението за нова Конституция
0

Марешки все пак е подписал предложението за нова Конституция

0

Най-(не)последователната политическа партия. Ето по този начин може да бъде определена “Воля” на Веселин Марешки, след като формацията няколко пъти смени позицията си относно проекта на ГЕРБ за промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание. Определението пък е в пряко противоречие с твърдението на лидера на “Воля”, че партията е най-последователната и некорумпирана на съвременната политическа сцена. За това вече има достатъчно съмнения.

Причината – подписът на Марешки се появи върху проекта за новата Конституция, която бе предложен от управляващите. Новината за това идва седмица след непоследователната позиция на “Воля”, от където ту твърдяха, че ще подкрепят предложението, ту категорично заявяваха, че няма да участват в събирането на подписите. Последното подобно твърдение дойде тази сутрин в ефира на bTV.

Политическата формация обаче изглежда е една от причините ГЕРБ да получат нужните 120 подписа за внасяне на предложението в Народното събрание и стартирането на дебат по темата за изменения в основния закон и съответното свикване на Велико народно събрание.

Според опозицията, има сделка между „Воля“ и ГЕРБ за проекта за нова Конституция, която заради променливата позиция на Веселин Марешки висеше на косъм.

“Вчера Министерски съвет раздаде концесия на депутатите от “Воля“, за да има подкрепа“, заяви Таско Ерменков от БСП, цитиран от bTV.

На концесия е била отдадена част от плаж “Кабакум”. Решението е взето на вчерашното заседание на Министерския съвет, което се проведе онлайн на фона на разгарящите се протести. Плажът е попаднал в ръцете на ексдепутат от “Воля” – Андон Дончев.

Източник: FrogNews