Начало FrogNews Манолова не бе допусната до заседание на правната комисия
0

Манолова не бе допусната до заседание на правната комисия

0

Мая Манолова не е била допусната до заседание на парламентарната правна комисия. Днес се разлеждаха внесените от ГЕРБ и ДПС промени в Изборния кодекс.

Председателят на Гражданската платформа “Изправи се.БГ” трябваше да се включи в заседанието, което бе обявено с начален час 13 ч. В комисията обаче бе допуснато лице, което е подало заявление едва тази сутрин.

“Ще се приемат взривяващи изборния процес и политическите права на гражданите промени. В последния момент, на тъмно депутатите се канят да върнат хартиените бюлетини, да отменят преференцията, да променят протоколите. Удължават изборния ден, което е най-скандално”, коментира Манолова.

“Всеки депутат, осигурил легитимност и кворум на това заседание за обсъждането на тези промени в Изборния кодекс, ще е изваден персонално с името и снимката си”, каза още Мманолова.

По време на самото заседание предложения спорен проект е събрал необходимите гласове и ще влезе в пленарна зала, въпреки широката критика.

С 11 гласа “за”, 9 “против” и без “въздържал се” Комисията по правни въпроси подкрепи идеите на управляващите от ГЕРБ за промени в Изборния кодекс. Проектът на ДПС беше отхвърлен.

Тя определи като опасни промените и заяви, че това е “атентат” срещу българските граждани.

Източник: FrogNews