Начало FrogNews Лъчезар Борисов: Лидери сме в ЕС по финансова стабилност, имаме първия рационален бюджет
0

Лъчезар Борисов: Лидери сме в ЕС по финансова стабилност, имаме първия рационален бюджет

0

Постигнахме уникална финансова стабилност. Ние сме лидери в целия ЕС. България е лидер по финансова стабилност. Абсолютно бюджетът не е разоряващ. Това е първият рационален бюджет, насочен към икономиката и хората. Това каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов по БТВ.

Имаме акцент дори върху армията. Бюджетът трябва да го гледаме успоредно със средствата, които идват от ЕС. 400 млн. лева са отделени само за бизнеса. Ние наистина инвестираме в бъдещето и нашата икономика. Най-важното е да инвестираме в хората – основният фактор на нашата икономика.

Когато работим всички заедно, можем да постигнем резултати. Разполагаме с голям пакет от хоризонтални мерки. Не бих се съсредоточил върху отделни сектори. Намаляването на ДДС-то за туризма бе добра мярка, имаше увеличаване на приходи от данъци и ДДС, което запази икономиката ни в добра кондиция. Намалената ставка изсветли голяма част от сектора .

Ако не спазваме мерките , няма да има икономика. В екип на министерството има заразени, за щастие всички са безсимптомни. Аз се самоизолирах, ще работя онлайн. Направих си писиар тест, отрицателен е. В министерството имаше трима заразени с ковид. След това при новите тестове се оказа, че има още няколко служители-от шофьори и секретарка до високите нива.

Източник: FrogNews