Начало FrogNews Лукашенко отсече: Нито един от синовете ми няма да ме наследи
0

Лукашенко отсече: Нито един от синовете ми няма да ме наследи

0

”Нито един от моите синове няма да ме наследи на президентския пост”, рече и отсече беларуския лидер Александър Лукашенко, предаде газета.ру.

“Държавният глава на източноевропейската страна опроверга слухове, започнали да циркулират след заседание на местния Олимпийски комитет. Ръководството на подразделението на световната спортна организация в Минск бе поето от най-големия син на лидера на бившата съветска република и съветник на президента по въпросите на националната сигурност Виктор Лукашенко. До днес председател на Беларуския олимпийски комитет бе Александър Лукашенко”, разказа цитираната медия.

“Искам да заявя – много се говори за това, че ще предам своите пълномощия на някое от децата си. Този въпрос не е бил, не е и никога няма да бъде обсъждан – нито в семенен кръг, нито сред политическия елит на страната ни. Нито един от моите синове няма да ме наследи на президентския пост”, категоричен бе Лукашенко.

От брака си с Галина Желнерович лидерът има две деца – Виктор (роден през 1975 г.) и Дмитрий (роден през 1980 г.). Той е баща и на Николай Лукашенко (роден през 2004 г. от личната лекарка на държавния глава Ирина Абелска).

Източник: FrogNews