Начало FrogNews Лидерът на ”Възраждане” К. Костадинов е в неизвестност, след като бе арестувман
0

Лидерът на ”Възраждане” К. Костадинов е в неизвестност, след като бе арестувман

0

Към момента нямаме никаква информация за това къде се намира д-р Костадинов. Близките и семейството му потвърдиха, че не знаят къде е, нямат връзка с него след задържането му на 02.09.2020 г., пишат до Фрог от партията.

Ръководството, членове и съмишленици на Възраждане молим всеки български гражданин, който има някаква информация за д-р Костадинов, да се свърже с организационния секретар инж. Николай Дренчев на тел: 0889 43 04 16. Обръщаме се към всички медии с молба за съдействие и даване на гласност на случващото се, е молбата на хората от “Възраждане”.

Политическите репресии към д-р Костадинов от страна на институциите, които са използвани като инструмент на управляващите, продължават повече от 6 месеца. Убедени сме, че д-р Костадин Костадинов – лидерът на Възраждане, е първата жертва на политически репресии в условията на „демокрация“. Вчера председателят на Възраждане д-р Костадин Костадинов беше неправомерно отведен от цивилни полицаи. Във вчерашния ден адвокатите, които пристигнаха в СДВР, бяха допуснати трудно и не им бяха предоставени никакви документи. Не са предоставени документи за задържане или за конвоиране на д-р Костадинов. Единственото, с което разполагаме, са думите на полицията, която служи на управляващите, припомнят те.

По информация от адвокатите, д-р Костадин Костадинов е неправомерно отведен. Причината за отвеждането му е, че той е призован като свидетел във Варна. Законовият срок, в който той трябва да се яви, за да даде свидетелските си показания, е 3-дневен и изтича на 3 септември 2020 г.

Опровергаваме информацията, която беше публикувана в някои медии, според която д-р Костадинов е призован като обвиняем. На 31 август 2020 г. той е призован като свидетел и законовият срок, в който трябва да се яви, за да даде свидетелските си показания е 3-дневен. Тоест по време на неговото отвеждане все още не е бил изтекъл този срок, обясняват от партията.

Източник: FrogNews