Начало FrogNews Криминален психолог за протестите: Ще се стигне до сериозни ексцесии
0

Криминален психолог за протестите: Ще се стигне до сериозни ексцесии

0

Нещата ще продължат да ескалират, имаме неадекватност от всички страни. При положение че има голяма група от хора, различи по професия и възраст, някак си да противопоставяш голямо количество полиция ми стои малко преднамерено. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия криминалният психолог Тодор Тодоров по повод ексцесиите в последните антиправителствени протести.

,,Полицаите стоят като някакви жертвени агнета там – биват плюти, бити, палени… Когато имаш тълпа, имаш анонимност и не се притесняваш за последствията и оттам подсъзнатието започва да прави ужасни неща. Ако имаш идентифицирани агресивни хора, най-доброто нещо е да ги изведеш и да вземеш мерки, защото рано или късно и другите ще се подведат по тях”, допълни още Тодоров.

На тези протести в повечето случаи присъстват мирни хора, които не са отишли там да се бият с полицията, а да си изкажат мнението. Освен това самите полицаи не искат да си играят на нерви с протестиращите, те чакат нареждания, защото си имат началници, подчерта психологът.

,,Ще се стигне до много по-сериозни ексцесии, моля се да се запази здравият разум. Не е добре да се стига до крайности и не добре да се отстояват безпринципни позиции”, посочи още той и добави, че футболните агитки, които според него участват в протестите, са свикнали с провокации и сблъсъци с полицията, поради което им се плаща от определени лица, за да всяват смут и насилие по площадите.

Източник: FrogNews