Начало FrogNews Кошлуков ще се спасява с Орлин Горанов и Митко Павлов
0

Кошлуков ще се спасява с Орлин Горанов и Митко Павлов

0

БНТ въвежда нова програмна схема от 8 септември. В нея ще има нови предавания, две от тях ще водят Орлин Горанов и Митко Павлов. В програмата се включват нови формати за международни новини и предаване за регионите в страната. Планирани са нови слотове за филми и сериали.

Част от предаванията са обновени, а други ще се показват в различни часове. Предаването “Вяра и общество” остава в програмната схема.

“Новата програмна схема е разработена на база проучвания и анализ на предпочитанията на лоялната аудитория на БНТ”, пише в прессъобщение от обществената телевизия.

“Заимстван е и опитът в програмирането на обществените телевизии в някои от най-големите пазари в Европа.”

Според генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, новата схема е била “огромно предизвикателство, защото БНТ е обществена телевизия и трябва да предлага съдържание за всички обществени групи”, но “търсенето е в посока на развлекателни предавания, които изискват значителни ресурси, с каквито обществената телевизия не разполага“.

“От есента ще засилим собственото съдържание, разчитайки основно на опита на колегите новинари, както и на нашите кореспонденти и регионални центрове”, казва Кошлуков, визирайки новите предавания за международна и регионална политика.

Източник: FrogNews