Начало FrogNews Кординатор ГЕРБ в Шумен напуска. Обвини партията, че продава мюсюлманите на ДПС
0

Кординатор ГЕРБ в Шумен напуска. Обвини партията, че продава мюсюлманите на ДПС

0

Когато се учредяваше партия ГЕРБ, ние българските мюсюлмани – учредители на партията в свесените региони, вярвахме, че това е истенската алтернатива на ДПС. Тази вяра завладя сърцата на много български турци и политическите пробиви в бастиони на Доган не закъсняха. В Шуменско с десетилетия управляваното от ДПС Никола Козлево има кмет от ГЕРБ. Вместо да се задълбочава тази танденция и да се разширява политическото присъствие в смесените региони, днес наблюдваме нещо отвратително. Ние, българските турци, повярвали в ГЕРБ, сме продадени и продавани на ДПС от ръководството на собствената ни партия

Това пише в заявлението си до Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ инж. Гюнай Исмаил – кординатор по въпросите на малцинствата за област Шумен, цитиран от местното издание “Ренесанс за истината.

Напускането на ГЕРБ на инж. Гюнай Исмаил е поредния удар срещу партията и ще повлияе пряко на изборните резултати в Шуменско, категорични са наши източници. 

 
Инж. Исмаил е истинска изборна машина, влиянието му в региона е безспорно. С днешното си заявление на практика той заявява позицията на хиляди от ГЕРБ в Шуменско по отношение на предателската политика на партията спрямо членовете й в полза на ДПС, допълват запознати. 

Според тях инж. Исмаил продължава тенденцията, започната от Цветан Цветанов – напускане на ГЕРБ заради пълното отстъпление от принципите на партията и методи на работа.

Припомняме, че само вчера трима бивши кметове на ГЕРБ в Благоевградско заявиха, че ще бъдат членове на новия политически проект на Цветан Цветанов. Днес самият Цветанов съобщи, че структурата на политическият му проект има над 65% хоризонтално покритие в страната. Според него „Републиканци за България“ ще даде алтернатива на над 50% от гласуващите в държавата.

Източник: FrogNews