Начало FrogNews Кирил Добрев: Първата стъпка към нормалното е незабавната оставка на правителството и главния прокурор
0

Кирил Добрев: Първата стъпка към нормалното е незабавната оставка на правителството и главния прокурор

0

Нужни са спешни мерки – незабавна оставка на правителството, оставка на главния прокурор и най-важното – да се намери начин съдебната система да работи по други правила.

Това заяви кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев на среща-разговор с ръководството на АБВ под надслов „Алтернатива има”.

По думите му изпадаме в ситуация, в която дори да има оставки, има опасност изборът да бъде проведен по същия начин и реално да няма промяна.

Тогава вече рискуваме да загубим цялото това поколение, което е в момента на улицата и което много лесно може да си намери работа извън пределите на България”, добави Добрев.

Според него, за да успее лявата алтернатива, трябва самото ляво да е заедно.

„Да преглътнем обидите, които сме си разменяли през годините, да преглътнем и личното си его и да протегнем ръка особено към новото поколение политици”, заяви още той.

Кирил Добрев подчерта, че само прогресивна лява идея може да върне нормалността и даде шанс на идните поколения да останат в България.

„На нас ни отива да предложим на обществото 3-4 приоритета, които да бъдат надпартийни, които, без значение какво правителство управлява, да бъдат спазвани”, каза още той. Зам.-председателят на БСП представи вижданията си за тях, като подчерта, че ключова роля имат съдебната реформа, образованието, икономиката.

„20% от децата напускат учебните заведения преди да са завършили средното си образование. Това означава голям процент безработни в един дигитален свят. Образованието е ключово и за демографията. Само една образована нация може да има по-висок стандарт на живот. Задължително след силната икономика, идват социалните дейности. Пълна подкрепа от страна на държавата за работещите семейства с малки деца – от детската ясла, до достъпно и качествено здравеопазване”, обясни вижданията си Добрев.

По темата за икономиката той подчерта, че много малки и средни фирми имат нужда от дигитализация и без помощта на държавата, няма как да се справят, така че да са конкурентоспособни.

Източник: FrogNews