Начало FrogNews Караянчева към Ризова: Вие не смятате ли, че президентът готви метеж?
0

Караянчева към Ризова: Вие не смятате ли, че президентът готви метеж?

0

Вие не смятате ли, че президентът готви метеж? Не смятате ли че имаше такова на 2 септември? Това попита в отговор на въпрос на водещата Цветанка Ризова шефката на парламента Цвета Караянчева.

НОт 19 февруари се започна нагнетяване на това напрежение. После се вдигна юмрукът на президента. И на 2 септември президентът дойде в парламента, за да мине през протестиращите.Ако не намирате допирни точки, не знам какво да кажа, даде своето обяснение Караянчева.

Има двама олигарси, които дирижират протеста. Има хора, които отиват на протеста по убеждения, но има и хора, които правят провокации. Които искат въоръжен протест, да дойдат винкели, хвърчаха бутилки.  Тези олигарси са мафия, посочи тя.

Хората искат нова Конституция, нов ред – каза Караянчева и забрави, че основните искания са за оставка на Борисови и Гешев. Кой проблем ще разрешиме, ако подадем оставка?

Тази Конституция е само покана за разговор, ще има мнения и предложения, ще се опитаме да убедим и народни представители, които не я подкрепят. Така тя отговори на въпрос, че този проект е правен от министър, който подаде оставка, коментира тя пред bTV.

Властта е легитимна. Гласуваха над 1 млн. за нас. Не извеждаме тайно депутатите. Те ползват бусове и метро. Оставката какво решава в този момент? смята тя.

Не се страхуваме нито от служебно правителство, нито от нови избори. Кой е най-готов сега да спечели изборите. Ние сме най-структурирани, посочи тя.

Независимо от ДПС имаме парламентарно мнозинство. ДПС идват на работа, да им забраним ли. Ако искат да гласуват да идват. Питайте ДПС, защо са се регистрирали днес, така отговори тя за осигурявания от ДПС кворум в парламента. Няма зависимост от ДПС, допълни тя.

Източник: FrogNews