Начало FrogNews Кандидатът на ИТН Пламен Николов: България не е имала премиер като мен, не могат да ми извадят компромати
0

Кандидатът на ИТН Пламен Николов: България не е имала премиер като мен, не могат да ми извадят компромати

0

Той обясни, че е получил поканата за поста преди две седмици, когато е разговарял с лидера на ИТН Слави Трифонов. „Решихме, че това е един добър вариант за политическата партия ИТН, че между нас има изградено доверие. Ние се познаваме вече над три години, още от времето на кастингите за политици веднага след референдума. Всичко останало беше в сферата на предположенията. Затова от ИТН казваме, че винаги трябва да се осланяме първо на фактите, после на предположенията“, допълни Николов.

Николов каза, че няма притеснения относно корпоративната си кариера и не смята, че срещу него биха могли да бъдат извадени компромати, както от ИТН направиха по отношение на служебния финансов министър Асен Василев: „Имам почти 20 години корпоративен опит, от които съм работил в много и различни браншове както у нас, така и в мултинационален аспект. Всичко при мен се е случвало по правилата. За всяко нещо, за което съм бил отговорен, е ставало по необходимия начин“, допълни кандидат-премиерът.

Според него през последните няколко години българските управленци са страдали от теоретична подготовка: „Аз я имам. Смятам, че тази теоретична подготовка много добре може да послужи в практически смисъл. Уча много бързо. Така ми се е налагало през целия ми бизнес живот и корпоративния ми стаж. Аз съм човек с биография. Зад мен стоят много успешни проекти – национални, мултиконтинентални. Смятам да прелея този бизнес отпит и в политиката“, допълни Пламен Николов.

Източник: FrogNews