Начало FrogNews Камелия Нейкова е новият шеф на ЦИК
0

Камелия Нейкова е новият шеф на ЦИК

0

Тошко Йорданов увери, че „Има такъв народ“ ще спазва законите, независимо какви са те. „Не можем да си позволим да не вървим по закон“, заяви той. От своя страна Виктория Василева от партията на Трифонов предложи за председател на Комисията бившият говорител на ЦИК Камелия Нейкова.

„Нейкова е новият председател на Централната избирателна комисия“, обяви президентът Румен Радев.

Предложението дойде 48 часа, след като представителите на политическите сили попаднаха в задънена улица и никой не пожела да поеме върху плещите си тежката отговорност на шефския пост в ЦИК, а ГЕРБ оттегли направената по-рано кандидатура на Красимир Ципов.

Припомняме, че на консултациите в сряда номинация за поста направи председателят на най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която предложи Красимир Ципов. Той остана и единственият кандидат, след като останалите 5 формации не направиха свои номинации за поста. В това обаче от ГЕРБ видяха капан и вчера сутринта обявиха, че ще оттеглят кандидатурата на Красимир Ципов. Лидерът на партията Бойко Борисов обясни: „Това е един абсолютен капан. С мълчалив, престъпен сговор. Може ли партии с претенциите да управляват, да отиват в президенството без председател?“

След консултациите с партиите в президенството започват изслушванията на кандидатите за членове и ръководство на ЦИК.

Източник: FrogNews