Начало FrogNews Ирена Анастасова: Добре е да има пълен обхват на децата в детските градини, но се съмняваме, че това ще се случи
0

Ирена Анастасова: Добре е да има пълен обхват на децата в детските градини, но се съмняваме, че това ще се случи

0

”Нямаше да взимам отношение, ако госпожа Захариева не беше казала една неистина. Цитирам: „Колегите от БСП продължават да смятат, че не е добре да обхващаме по-пълно децата в предучилищно образование“.

Няма такова нещо. И на заседание на Комисията, и при първо четене на Закона, казахме , че ние не сме против пълното обхващане на децата. Неслучайно с приемането на всеки бюджет, ние внасяме предложение за отпадане на таксите именно с цел улеснение достъпа на децата до предучилищно образование”. Това каза секретарят на ПГ на “БСП за България” Ирена Анастасова на заседание на Народното събрание.

Анастасова обаче се усъмни във възможностите на управляващите да въведат тази задължителност и подчерта: “Добре е да има пълен обхват на децата, да има реален достъп на всички желаещи да посещават детска градина и детска ясла, но не смятаме, че нито в годините досега, нито в годините оттук нататък, ще се положат необходимите усилия това да се случи. Не искаме да приемем нещо само и само да изглеждаме добре в очите на родителите”.

Източник: FrogNews