Начало FrogNews ”Има такъв народ” ще пренарежда депутатските листи
0

”Има такъв народ” ще пренарежда депутатските листи

0

“Листите при нас ще се редят наново, ние не сме партия със 100-годишна история, в която да има наследствени места в парламентарните листи. Всичко това сега ще бъде обсъждано, хората се интересуваха, но като цяло тях ги вълнуваше точно ние какво ще направим”, уточни той.

Работата на 45-тото Народно събрание, Вълчев коментира така: “Свършихме някои неща, които си бяхме заложили като основа за предстоящите избори: Изборният кодекс и машинното гласуване. Това са неща, за които можем да се поздравим. Особено днешният парламентарен ден, както го гледате, за мое съжаление, се превърна в предизборен митинг, на който се лансират тези, които ще бъдат повтаряни в следващите два месеца”, посочи той.

“Виждате какво се случва в парламента. В почивните дни успяхме да се приберем там, откъдето сме избрани, и да разговаряме с хората. Това, което сме свършили се оценява положително, но има неудовлетворени от начина, по който парламентът въобще работи. От тези непрестанни излъчвания се видя, че идеи, които можеха да сработят, се давят в процедурни хватки и лъсват чисто партийни пристрастия. Хората не са толкова глупави, колкото на някои им се иска, и си правят изводи”, каза още депутатът.

“Явно не сте следили нашата предизборна кампания, кандидат-депутатите ходиха по градовете и там, където имаше кандидати на плакати, нашите плакати бяха без лица, защото хората, които при нас трябваше да са на плакатите, бяха на улиците и разговаряха с хората. Далеч сме от мисълта да спускаме централни линии, ще използваме всички съвременни начини”, коментира Ивайло Вълчев.

Източник: FrogNews