Начало FrogNews Илхан Андай: След 2 септември ДПС може да излезе с друга позиция. Който се закачи за ГЕРБ – губи
0

Илхан Андай: След 2 септември ДПС може да излезе с друга позиция. Който се закачи за ГЕРБ – губи

0

Доган е имал нужда от време да анализира искането на хората от плажа в „Росенец“. Разбира се, това е шега. Не е вярно, че Доган е изритал Борисов. Това каза журналистът Илхан Андай по БТВ.

Темата прекратяване на това правителство е друго. Вчерашното изявление на Карадайъ е с ендемичен характер. Не трябва да се бъркат двете неща. ДПС няма нужда от избори през ноември. ДПС оставя врата за правителство на националното спасение. Реакцията на ДПС се забави. Мълчанието в момента е губещо. Всеки вижда в ДПС злото, всеки се пази от ДПС.  В момента ДПС инкасира загуба на гласове. Ние виждаме декларация на Карадайъ, но не виждам зад паравана какво става. Борисов е доволен, защото прикачи ли се ДПС към ГЕРБ, той е на последната права да потъне заедно с ДПС. Който се закачи за ГЕРБ също върви надолу.

Разкрива се ДПС като опозиционна и демократична сила. Но това са фанфари. Днес ще се окаже, че вчерашното изявление не е изритване на ГЕРБ и не е отваряне на линия за предсрочни избори. Възможно е след 2 септември да излезе с други позиции. Иначе те нямат сметка от ВНС. При 120 депутата ДПС ще имат символично представителство в парламента. ГЕРБ и ДПС искат да не се провеждат предсрочни избори. Да има кабинет с ключова роля на ГЕРБ и подкрепа на ДПС. В момента улицата е скучна. Правителството може да избута още 6 месеца без да се разклати правителството.

Източник: FrogNews