Начало FrogNews Илиян Василев: Пунтамаренето приключва
0

Илиян Василев: Пунтамаренето приключва

0

Излизането на БСП от залата на НС скуизира ДПС и де факто ги разобличава като опора на властта. Балансирането на Доган се изпари. За това призовавах, който се смята за опозиция излиза. Остава властта. Там няма средно положение. Ама имали несъгласия с властта, били против Борисов – пунтамаренето приключва.

Или си с протеста или си с Борисов и Пеевски, иного не дано. Който разбрал, разбрал – влакът напусна гарата.

Без гласовете на ДПС и БСП този парламент е “минало”. Не че не могат с каторжна дисциплина да направят кворум – но вътре театърът на демокрация изчезва без опозиция. А кой обича скучни и монологични пиеси?

За това идеята на някои заблудени протестъри, че Доган ще свали Борисов от власт са наивни. Заради самостоятелна игра със сваляне на кабинети Доган разкара Местан. Карадайъ е момчето за всичко.

През 2013 година Доган не беше мултимилионер, нямаше огромни интереси в които държавата налива стотици милиони лева. Днес новото му богаство “виси” от развоя на събитията – защото вече се говори за смяна на модела – тоест за изваждането на ДПС и Доган от уравнението.

Това е едно от големите достойнства на този протест – прави скритото явно.
Ясно ви е защо този анализ няма да го чуете по “централните медии” и техните канали. Гледайте и подкрепяйте работата на независимите журналисти и анализатори.
Само те ще ви дадат картината на случващото, осветят невидимото и покажат предстоящото.

Илиян Василев, Фейсбук

Източник: FrogNews