Начало FrogNews Иво Инджов: Възникват съмнения за задкулисни зависимости. Протестите ще се масовизират
0

Иво Инджов: Възникват съмнения за задкулисни зависимости. Протестите ще се масовизират

0

Действително през последните два месеца живеем в политическа криза в България, която се задълбочава поради нежеланието на правителството и на главния прокурор да подадат оставка, макар че на няколко пъти това изглеждаше напълно възможно. Очевидно сега има причина Борисов да не направи това, което вече беше правил. Възникват много съмнения за задкулисни зависимости.

Така коментира ситуацията експерт по политически комуникации Иво Инджов пред Радио София.

Според него периодът преди протестите е подсказвал за нарастващо обществено недоволство, за нарушаване на комуникацията между управляващи и управлявани. Арогантното поведение е запалило искрата в един момент.

Натрупа се критичен брой млади хора. Тези, които се прибраха от чужбина, имат впечатленията от друг политически порядък и обществени ценности. А в България от миналата година насам се натрупаха куп скандали, обясни Инджов.

„Закономерно е – с участие в протестите и преследване на някакви каузи, политическите партии да си вдигнат рейтинга. Макар че т.нар. Отровно трио се стреми на протестите да се бяга от крайни политически искания и да се гони основното – оставките на Борисов, правителството и на Гешев. Това невинаги се случва.“, коментира ще експертът.

На 2 и 3 септември се вида отново по-широка подкрепа от участници, а това показва, че много обществени слоеве искат промяна, допълни Иво Инджов. По думите му, на 2-ри протестът беше окървавен от провокатори с активното бездействие на полицията.

„Може би предстои масовизиране на протестите, и дори ескалация на напрежението.“, прогнозира Инджов.

Източник: FrogNews