Начало FrogNews Зелените в Брюксел подкрепиха протестите у нас
0

Зелените в Брюксел подкрепиха протестите у нас

0

Подкрепа за антиправителствените протести у нас от страна на зелената партия в Брюксел. Зеленото движение излезе с позиция, която идва на фона на продължаващите повече от месец демонстрации у нас и позицията на ЕНП, че подкрепя правителството в борбата му с корупцията.

Изявлението е на Томас Вайц – съпредседател на Европейската зелена партия.

“Казвам се Томас Вайц и съм съпредседател на Европейската зелена партия и член на Европейския парламент. А това е моето съобщение към протестиращите по улиците на България. Това е съобщение в подкрепа на всички природозащитници, на всички прогресивни граждани, които протестират срещу това правителство, което е силно подозирано в корупция и взаимодействия с мафията. Борете се за нови избори, хора!

Това е най-естественото нещо в една демокрация. Ако гражданите изгубят вяра в правителството, то изборите са решението. Но, дори още по-решаващото нещо, е да се погрижите за вашата правосъдна система. Това е един от основните стълбове на обществото ни. И няма никакво значение коя политическа партия движи страната, ако правосъдната система не предизвиква доверие в хората. Затова, оправете проблема, създайте независима правосъдна система и премахнете корупцията от страната си.

Направете нови избори и нека гражданите да избират кой да ръководи тази държава в бъдеще.”

Източник: FrogNews