Начало FrogNews Здравният министър: Носете маски!
0

Здравният министър: Носете маски!

0

Носене на маски в закрити пространства, да спазваме правилата за социална и физическа дистанция и хигиена. Това посъветва здравният министър Костадин Ангелов на днешния брифинг, посветен на борбата с коронавируса.

Той напомни: Най-важното е да се носят маски на закрито.  България е на 25 място от 31 страни от брой заболели. И на 8-о място по смъртност. 

“Предвид увеличаване броя на заболелите, беше удължен срокът на извънредната епидемична обстановка. Въведени са временни противоепидемични мерки, те не са разширявани. 8415 са болничните легла за COVID-19, 1108 от тях са за активно лечение. 10,5% от капацитета на леглата е запълнене за пациенти в неусложено състояние”, коментира министърът.

Той изтъкна, че най-голямата опасност се крие в нарастване броя на заболелите медицински специалисти. Не пропусна да спомене и това, че има умора в работата на специалистите. 

Броят деца в детски градини на заболели към 30.09 е 12. Броят ученици е 117. Броят учители в детски градини – 14, а в училищата – 72. Непедагочески персонал са около 60 в градините и училищата. Карантинираните малки деца са 539, а учениците – 643.

Източник: FrogNews