Начало FrogNews Здравка Евтимова: Сплавта от пандемия и протест ще промени страната ни. Ще тръгнем нагоре
0

Здравка Евтимова: Сплавта от пандемия и протест ще промени страната ни. Ще тръгнем нагоре

0

Сплавта от пандемия и протест ще промени страната ни. Смятам, че ние ще тръгнем нагоре. Нека си спомним, че ние българите, сме се доказвали винаги, когато е най-трудно. Това каза писателката Здравка Евтимова по БТВ.

В България хората застъпват диаметрални становища, но това е полезно за израстването. България е била най-силна, когато е била над бездната, която често се изправя по нашия път. За мен хората не се раздалечават. Важното е и след приятелите си да видим дали защитаваме позиция на базата на вникване в дълбочина. Ако техните гледни точки са убедителни, бихме могли да вземем положителното от тях.

Не е невъзможно да се обединим около големите каузи. Много често, заради своята практичност,  се взираме в момента, погледът ни се замъглява за бъдещето. Искаме да се издигнем над хората, които ни се подиграват. Въпреки бездната, излизаме от бездната като победители.

Днешното време е много богато за всеки човек. По улицата можеш да видиш различни изражения. Радвам се, че  живея днес, че виждам и преживявам всичко. В София остротата на събитията се чувстват най-силно. Всички пишещи хора не могат да не пресъздадат чувствата си през това време, изпълнено с предизвикателства. Няма дълбока бездна, която да ни уплаши. Нека да се надяваме, че това разединение, ще стъпим на една вярна посока в развитието на България като член на ЕС и евроатлантическото пространство.

Думите идват известно време, след като е потопен в това, в което живее. Идват думите на политици и обикновени участници в протеста. Сега човек вижда какво да подкрепи. Сега много внимателно следим какво се случва. Непрекъснато сме на новините. Приех християнството на 50 години.  Синът ми имаше тежко заболяване, той оздравя, баща е на две деца, лекар е в болница. Всички българи нека бъдат здрави. Нека видят една силна и благоденстваща страна.

Източник: FrogNews