Начало FrogNews Заплахи за семейството и бизнеса на едно от лицата на протеста в Стара Загора
0

Заплахи за семейството и бизнеса на едно от лицата на протеста в Стара Загора

0

Лице от протестите в Стара Загора е било заплашено от анонимен мъж. Късно снощи Митко Трайков е получил обаждане от мъж, който предупредил Трайков ”да спре да се занимава с протестите, защото е дочул, че му се готвят много лоши неща”.

Трайков е едно от разпознаваемите лица на демонстрациите в Стара Загора, които избухнаха почти паралелно с тези в София. Той е и един от водачите на автомобилните шествия, едно от които блокира изхода на града към АМ “Тракия”. Освен това Трайков е и член на гражданско сдружение “БОЕЦ”, като е негов регионален организатор.

Хронология на събитията:

На 05.09.2020, след полунощ, г-н Трайков получава обаждане на личния си телефон. Номерът, от който се звъни е +491520610695, вероятно предплатен през Skype или Viber Out. На позвъняването отговаря съпругата му, Павлина Трайкова. Мъжки глас, който се представия за Иван Терзиев от Левски любезно предлага на жената да предаде на съпруга си “да спре да се занимава с протестите, защото е дочул, че му се готвят много лоши неща”. Обаждащият демонстрира, че е добре запознат с бизнеса и личния живот на Митко Трайков, а обаждането е явна заплаха към фирмата и семейството му.

В отговор на заплахите Тройков категорично заяви във Faecbook: Протестирал съм, протестирам и ще протестирам!

ФрогНюз припомня, че в офиса на адв. Николай Хаджигенов пък преди няколко дни бе изпратен колет, в който имаше агнешки главички. Хаджигенов е част от “Отровното трио” – организаторите на демонстрациите в столицата.

Източник: FrogNews