Начало FrogNews Зам.главен прокурор излъгала! Гешев не бил в Брюксел, защото бил в отпуск
0

Зам.главен прокурор излъгала! Гешев не бил в Брюксел, защото бил в отпуск

0

Гешев не бил в Брюксел, защото бил в отпуск. Това казала заместник главният прокурор Красимира Филипова пред подкомисията на ЕП. Но Красимир Кънев видял Иван Гешев на събитие в Дупница и твърдението на заместничката му се оказало лъжа. Това каза пред bTV председателят на БХК.

Със същият мотив и премиерът не се явил пред евродепутатите, посочи още той.

Официални критики не бяха отправени, поясни Кънев, но изтъкна, че имало много остри бележки от страна на евродепутатите. Имало препоръки за отчетността на прокуратурата и безнаказаността на главния прокурор.

Заместничката на Гешев, която присъствала там, похвалила постиженията на прокуратурата. Протестите у нас били обяснени с това, че са заради успехите на държавното обвинение и засегнатите интереси на престъпността, посочи друга лъжа на Филипова Кънев.

Външният министър Екатерина Захариева обяснила, че властта търси диалог с протестиращите и като доказателство е предоставена идеята за ремонт на Конституцията.

Темата за чувалите за трупове, бесилки и ковчези била повдигната не от евродепутатите, а от шефката на Антидискриминационната комисия. Кънев очаква някакво становище от подкомисията на ЕП.

Източник: FrogNews