Начало FrogNews Ето защо има разминаване в списъците на оцелелите пътници след трагедията на „Струма“
0

Ето защо има разминаване в списъците на оцелелите пътници след трагедията на „Струма“

0

Човек на име Шади Салех съобщил пред БНТ, че няма нищо общо с катастрофата. Български гражданин е. А в събота е приет в травматологията на „Пирогов“ заради счупена ръка. Оказва се, че в клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените от магистрала „Струма“. Салех вече е изписан от болницата.

Вчера синът на втория шофьор на автобуса Бесап Мемеди заяви, че от списъка на оцелелите от катастрофата има един, който не е в списъка на ”Беса Транс” за пътуващи.

Днес разследването на трагичния инцидент продължава – българските служби ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония в другите три автобуса в търсене на човека, който се губи. 

Вчера разследващите обявиха, че в рейса са открити 44 тела, а не както се твърдеше, 45. Един човек липсва и е възможно да е сред оцелелите. Това твърди и един от спасените, който свидетелства, че 8 лица оцелели. От Спешната помощ обаче са категорични, че до болница са закарали 7 пострадали.

Човешка грешка е водещата версия за трагедията на пътя. На мястото на инцидента са установени още лоша пътна маркировка, сигнализация, и организация на движението.

Източник: FrogNews