Начало FrogNews Експерт: Ситуацията е почти катастрофална за много региони, медицинските кадри трябва да се реорганизират
0

Експерт: Ситуацията е почти катастрофална за много региони, медицинските кадри трябва да се реорганизират

0

Медицинските кадри трябва да се реорганизират, за да покрият нуждите на населението от медицински специалисти в настоящата ситуация

Това мнение изрази пред БНР Андрей Марков, заместник-председател на Българската болнична асоциация и на Асоциацията на частните болници. Според него трябва да се реорганизират кадрите, тъй като проблемът не е толкова в апаратурата и оборудването.Ние сме в тежка ситуация, почти катастрофална за много региони. Можем да се справим само с мобилизация на цялото общество, подчерта Марков.

Според Марков здравните и местните власти трябва „да влязат в тази битка заедно“. “В движение се учим как да действаме. Естествено, плащаме и една цена в онези случаи, в които не се стига до най-добрите резултати”, каза още Андрей Марков.

Относно съмненията в достоверността на тестовете и статистиката Андрей Марков заяви, че “нямаме друг избор и друг инструмент, с който да контролираме развитието на болестта”.

В коментара си по опцията полеви болници Марков посочи, че по тази тема е мислено отдавна и „вероятно готовност има“. Марков съветва гражданите да не се самолекуват по публикации във вестниците и в интернет, а на всяка цена да търсят помощта на специалисти.

Източник: FrogNews