Начало FrogNews Евродепутат от ГЕРБ призна, че България не се бори достатъчно с корупцията и исканията на протестиращите са разумни
0

Евродепутат от ГЕРБ призна, че България не се бори достатъчно с корупцията и исканията на протестиращите са разумни

0

Фактът, че с корупцията не се борим достатъчно, е по-сериозния проблем. На протестите има мои връстници и те имат разумни искания. Това каза евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по БТВ. В полза на Бойко Борисов той обясни: „Доста е пресилено да де каже, че авторитетът на един от най-дълго управлявалите лидери е разклатено“.

„Аз избирам да се боря навън и да нося ползите за България. Създава се усещане за рефлекс, че извън София големият брат е седнал да заседава. Не може да представяш рутинно заседание на комисията като изслушване. България не е първата държава, която се изслушва.

Беше представено, че такъв дебат е исторически, последните дебати бяха за Испания, Гърция и Полша. Не мисля че ще се промени нещо кой знае какво. Разбира се, че имаше критики. По-големият проблем е не какво ще каже даден евродепутат. Има напрежение в България и това се вижда.

На заседание на групата на ЕНП от Доналд Туск чух думи на подкрепа. Каза, че той не мисли, че Борисов е  диктатор. Следващата седмица ще разберем дали ще има такава подкрепа. Не зная някой да я е искал. Странно ми е да гледаме на Брюксел на като на класни ръководители. Критиките са полезни.  Що за диктатура е тази, която насърчава хората да протестират.

Механизъм ще има за всяка една държава-членка. Механизъм за наблюдение не е приключил, но доклад за България вече няма да има. Формално този механизъм стои.  Странно е, но така звучи – продължава да действа.

Винаги съм подкрепял обвързването на бюджета с върховенството на закона. Нека да има върховенство на закона. Няма от какво да се страхуваме, европейските фондове се виждат къде отиват в България.

Има искания на протестите и те са справедливи. Такива има в цяла Европа. Нямам аутокю пред мен, нямам и слушалки. Никой не ме е спирал в Европа да ме пита за аудиозаписи“, каза видимо изнервен.

Източник: FrogNews