Начало FrogNews ДПС прогнозира избори до 2 месеца, но иска експертен кабинет
0

ДПС прогнозира избори до 2 месеца, но иска експертен кабинет

0

ДПС продължава да играе като опозиция. Въпреки твърденията за задкулисния политически флирт между Движението за права и свободи и управляващите и двете страни продължават да отричат, че такъв съществува.

Днес Халил Летифов от ДПС заяви – предсрочните избори са въпрос на време, а формациите вече са в състояние на кампания. Опозиционното изказване от ефира на БНТ обаче дойде паралелно с бомба в ефира на Нова телевизия, в която Цветан Цветанов – бившия втори в ГЕРБ заяви, че управляващите обслужват ДПС, а конкретни министри са уволнявали лица по списък в полза на Движението за права и свободи.

От ДПС отказват към този час коментар по темата, но междувременно в отговор на въпрос, отправен от “Дневник”, от управляващата партия заявиха: “Крадецът вика – дръжте крадеца”.

Въпросът е “Кога”

Че предсрочни избори ще има обяви Летифов от ДПС тази сутрин. Коментарът му идва на фона на изказвания от последните няколко дни, в които сякаш стана ясно, че управляващите са готови на експертен кабинет. Това заяви и самият премиер, според чиито думи подобен сценарий е най-удобен за него.

Изборите са въпрос на месец или два, смята Летифов. Той припомни, че движението се е обявило против идеята на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция, което е идеята на управляващите за излизане от политическата.

В същото време обаче от ДПС също предлагат да се състави експертен кабинет. Предложението на ДПС е експертният кабинет да бъде оглавен от човек предложен от ГЕРБ, а вицепремиерът да е от втората по големина партия.

В четвъртък вечерта традиционният протест с искане за оставката на правителството стигна и до централата на ДПС на столичния бул. “Стамболийски”. Сградата бе замервана с яйца.

Според Летифов няма нищо ново под слънцето. Той припомни протестите при лятната резиденция на почетния председател на движението Ахмед Доган край Росенец.

“Там имаше организирани акции с цел някои политически субекти да бъдат реанимирани и, странно, но когато се качат на гърба на ДПС и на г- Доган, странно бързо те биват забелязани от обществото”, каза Летифов.

Източник: FrogNews