Начало FrogNews ДПС поиска оставките на Борисов и Радев. Карадайъ, къде е Пеевски?
0

ДПС поиска оставките на Борисов и Радев. Карадайъ, къде е Пеевски?

0

И ДПС направиха изявление от парламентарната трибуна на старта на новия политически сезон. Лидерът на движението Мустафа Карадайъ поиска оставката на кабинета “Борисов 3”, но и на държавния глава Румен Радев.

“Румен Радев атакува Бойко Борисов и правителството, атакува Народното събрание”, посочи Карадайъ и заяви, че ерозира институциите.

На страната й трябва ясен, точен бюджет в здравната и икономическа криза. Трябвала ни и програмата за ефективно усвояване на средствата за борба с коронавируса. Нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства като победител, защото реваншизмът ще доведе до контрареваншизъм.

ДПС иска оставката на Бойко Борисов и на Румен Радев. Ако президентът искал да се проявява като партиец, да си направи партия. Партията иска експертен антикризисен кабинет, който да организира честни избори. Премиерът в този кабинет да е от най-голямата политическа сила, вицепремиерът от втората.

Карадайъ обаче не каза и дума за корпоративния модел, наложен от Доган и Пеевски. Не каза също, защо именно Пеевски не присъства на откриването на новата парламентарна сесия.

Това е ДПС – винаги да е по-хитро от останалите и да се възползва от всяка ситуация.

Източник: FrogNews