Начало FrogNews ДПС наруши мълчанието – няма да подкрепи ”проекта” на ГЕРБ
0

ДПС наруши мълчанието – няма да подкрепи ”проекта” на ГЕРБ

0

ДПС няма да подкрепи внасянето на новата конституция в Народното събрание и няма да подкрепи свикването на Велико народно събрание. Това бе обявено по време на брифинг на партията от нейния лидер Мустафа Карадайъ.

Решението е било взето по време на заседание на Движението за права и свободи, като то бе временно прекъснато, за да се съобщи позицията на формацията пред медиите.

В мотивите за решението от ДПС посочват, че предложения проект за нов основен закон е “поредният удар срещу демокрацията”.

“Новата конституция отказва правата на личността да бъдат издигнати във върховен принцип. Тя категоричво не отговаря на заявеното искане за рестарт”, посочи още лидерът на ДПС.

Продължават обаче политическите сметки. Припомняме, че миналата седмица управляващата партия започна консултации с парламентарно представените партии, за да събере необходимите гласове за внасяне на проекта в Народното събрание.

120 гласа са нужни, за да може той да влезе да обсъждане в НС. Колиционните партньори в лицето на “Обединените патриоти” заявиха, че ще дадат своята принципна подкрепа за проекта.

Източник: FrogNews