Начало FrogNews Доц. Мангъров: Всеки ден ходя в COVID отделението. Да се фотографирам ли трябва?
0

Доц. Мангъров: Всеки ден ходя в COVID отделението. Да се фотографирам ли трябва?

0

Доц. Атанас Мангъров не взима по 1000 лева на месец допълнително, тъй като не се води като медик ”на първа линия”, макар че работи в инфекциозно отделение. ”Не работя в COVID-отделение, аз съм началник на детската клиника на Инфекциозна болница (СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести ”Проф. Иван Киров“), но когато има нужда ходя непрекъснато в COVID отделение. Всеки ден ходя там, това е част от болницата.”

Това коментира доц. Мангъров в отговор изпратена от болницата позиция, че няма данни лекарят да е участвал в лечението на заразени пациенти.

“Това са глупости и инсинуации, които знам защо ги правят тези. Опитват се да ме дискредитират, защото им казвам неща, които за тях са неудобни. Не е вярно, че не съм влизал в COVID отделение. Какво трябва да представя? Да се фотографирам като влизам ли? Това са глупости. А между другото изпълнителният директор Проф. д-р Татяна Червенякова в момента, в разгара на епидемията, е отпуск”, допълни той пред Телевизия “Евроком”. От СБАЛИПБ “Проф. Иван Киров” потвърдиха, че изпълнителният директор Проф. д-р Татяна Червенякова е в отпуск, като може да бъде намерена от понеделник (02.11.2020г.).

“Аз съм ръководител на катедрата по инфекциозни болести, член в състава е и тя. Тя се води проф. към Медицинския университет и съм и разписал молбата за отпуск в разгара на епидемията. Да си вземеш чукалата и да отидеш в отпуск”, обясни доц. Мангъров. От Инфекциозната болница коментираха, че не е известно Мангъров да е участвал в лечението на заразени пациенти. “Лечението е, което се провежда на всеки, който е там, в Инфекциозна болница. Там няма да видите човек, който няма поне два антибиотика, независимо от състоянието му. Там се кара по една схема, която за съжаление, въпреки моите усилия, не мога да променя. Но с болните, с които аз се занимавам, лечението е по съвсем друг начин. Аз лекувам моите пациенти по друг начин”, обясни инфекционистът. Преди дни инфекционистът призна пред bTV, че взема по 200 лева за преглед и съветва пациентите си да се лекуват от К-19 с чайчета и супички.

Източник: FrogNews