Начало FrogNews Доц. Георги Лозанов: ИТН предлага спуснати фигури, а не приети от хората
0

Доц. Георги Лозанов: ИТН предлага спуснати фигури, а не приети от хората

0

Защото това е нормалното и уважително отношение към обществото. Ти му предлагаш фигури, от които ще зависи съдбата им. Те бяха спуснати, а трябваше да бъдат представени и приети от хората”. Това заяви пред Нова телевизия доцент Георги Лозанов – медиен експерт и университетски преподавател.

Според него Пламен Николов може да се окаже много подходящ за поста.

Политологът Цветанка Андреева също подкрепи тезата на Лозанов, че изненадата не е най-добрият подход в момента: „Тя не води до успокояване, до сигурност, до политическа предвидимост. По-скоро тя стресира още повече и без това изнервените партийни лидери. Изненадата не е правилният подход. Големият проблем, според мен, е, че се пускат напълно непознати лица. Те не носят никаква политическа биография, те не са разпознаваеми лидери. Може да са чудесни, може да станат много добри лидери след 5 години, но това са хора ,които не идват с никаква политическа идеология и социален престиж. Едно е да вкараш в политическата игра популярни лидери, друго е да вкараш хора без никаква друга биография, освен трудова и експертна”, смята политологът.

По дуите и синдромът на непознатите лица в политиката и техниката на изненадата, по-скоро задълбочават кризата.

Слави Василев изрази друго мнение. Той посочи, че служебният кабинет вече е успял да докаже, че непознатите лица може да станат популярни и да станат „подходящи”.

„Трябва да дадем кредит на доверие на Пламен Николов, защото той носи всички белези да бъде, може би, един успешен политик”, каза той.

Източник: FrogNews