Начало FrogNews Докато хиляди викат „Оставка“, Борисов се хвали с инициативата „Три морета“
0

Докато хиляди викат „Оставка“, Борисов се хвали с инициативата „Три морета“

0

С 20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета”, в която страната ни е заедно с още 11 европейски държави.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов във фейсбук, докато хиляди викат „Оставка“ под прозорците на властта, а сблъсъци между хората и полицията бележат поредния ден на всенародно недоволство от управлението на кабинета „Борисов 3“.

Инициативата е изключително важна платформа за регионално сътрудничество с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.

Инвестирайки в „Три морета“, разкриваме огромни възможности за разгръщането на ключови проекти. В този контекст само преди няколко дни българската държава стана собственик на 20% от терминала за втечнен газ край Александруполис в Гърция, което е силен знак за активното изграждане на газопроводите по вертикалата Юг-Север.
Участието на България в инициативата „Три морета“ е геостратегическо и още по-силно затвърждава важната роля на България в региона. Затова националната координация на формата от българска страна ще бъде на много високо ниво.

Източник: FrogNews