Начало FrogNews Директорът на Държавния театър в Габрово пред Фрог: Михайлов не дойде на работа два дни. Затова е освободен
0

Директорът на Държавния театър в Габрово пред Фрог: Михайлов не дойде на работа два дни. Затова е освободен

0

Петко Койчев, директор на Държавния театър в Габрово

Директорът на драматичния театър в град Габрово категорично заяви пред ФрогНюз, че освобождаването на артиста Даниел Михайлов няма нищо общо с участията му в протестите срещу управляващите. Актьорът е бил освободен заради неявяване на работа в няколко последователни дни.

Ето и целият разговор:

Господин Койчев, наистина ли е уволнен актьор заради гражданска позиция?

Нека Ви кажа цялата хронология на събитията. Даниел Михайлов беше избран след проведен кастинг за актьори мъже за проекта “Под Игото 1984 г.”. Той беше трети в класирането и поради факта, че един от избраните от нас актьори се отказа впоследстви, ролята бе дадена на Михайлов. Това бе на 27 юни.

На 1 август спряхме репетиции, защото пуснах целият театър в полагаемия едномесечен платен отпуск.

Първият работен ден беше на 31 август. После имахме няколко почивни дни.

4 септември беше работен ден. В 9:13 ч. аз получих телефонно обаждане от господин Михайлов, че няма да дойде на работа. Каза, че е извън Габрово и няма пари да се прибере, че знае, че ще има последствия, но ще се появи на репетиции в късния следобяд.

Минаха два дни и той не дойде на работа. Дойде днес. Заявих му, че поради трудово нарушение ще бъде освободен. Това е основната причина да го освободя.

Той бе на 6-месечен изпитателен срок.

Тоест никой не Ви се е обадил, за да Ви нареди нещо такова?

Абсолютно нищо общо няма с гражданската му позиция. Никой не ми се е обадил. Аз самият преди няколко дни говорих с Михайлов и използвах възможността да изразя подицията си. Поощрих го. Смятам, че младите хора трябва да вършат това, което трюбва да вършат.

Интервю на Джесика Вълчева

Източник: FrogNews