Начало FrogNews Димитър Ганев не изключи предсрочни парламентарни избори след 4 април
0

Димитър Ганев не изключи предсрочни парламентарни избори след 4 април

0

Всички партии бягат от въпроса с кого ще се коалират след изборите. Да речем, че ГЕРБ взимат първи мандат. Ако те не направят голяма коалиция с БСП, трябва да се коалират с минимум още две партии. Представете си колко трудно ще бъде това. Не трябва да изключваме възможността след изборите да има предсрочни парламентарни избори. Това ще е безпрецедентно в 30-годишната ни история и ще доведе до конституционна криза.

Това заяви пред NOVA News политолога Димитър Ганев от “Тренд”.

Той заяви, че според последните проучвания към момента формулата за бъдещия състав на Народното събрание е 5+1. Към този момент от “Обединени патриоти” остават “под чертата” като при добра кампания имат шанс, но пък това би било предизвикателство, смята още Ганев.

Той определи фиксацията върху датата на вота като изпразнена от политическо съдържание.

“Единственият по-сериозен аргумент за датата би бил, че пандемичната ситуация ще бъде по-различна. Такова нещо е трудно да се прогнозира. Има нещо по-съществено обаче. На тези избори може да се очаква по-ниска избирателна активност – вижте изборите в европейските държави през последните месеци”, коментира още политологът.

Източник: FrogNews