Начало FrogNews Десислава Кателиева: Има задъхване на Спешната помощ. Работим във военна обстановка
0

Десислава Кателиева: Има задъхване на Спешната помощ. Работим във военна обстановка

0

Има задъхване на Спешната помощ. Работим във военна обстановка – от една страна е вируса, от другата страна е недоверието и всичко това продължава вече 8-9 месеца. Все повече медици ще се разболяваме. Трудно ни е. Работим под невероятен стрес.

Това заяви пред bTV Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

“Не разполагаме с бързи тестове. Само някои спешни отделения имат бързи тестове за ориентировъчна диагностика. Чу се, че ще ни снабдяват. Това е една стъпка в правилната посока, защото ние работим на сляпо. Не знаеш пациентът с инфаркт дали не е заразен, дали пациентът от катастрофата не е заразен”, посочи Кателиева.

Тя призова всички медици в спешната помощ да носят предпазни облекла докато трае пикът на пандемията и да се извършва обичайната дезинфекция.

“Важно е да бъдем тествани. Част от нас са носители на заболяването и ако не бъдем тествани ставаме разпространители. Тестването е както навсякъде другаде – ако имаме незащитен контакт с пациент с COVID-19 или ако имаме колега, който се е разболял. Мисля, че няма да е зле регулярно да ни тестват, за да не се допускат взривове сред колективи. Това е катастрофа за лечебно заведение”, категорична бе Кателиева.

Източник: FrogNews