Начало FrogNews Ден 90! Дъждът не прогони протестиращите, отново скандират „Оставка!“
0

Ден 90! Дъждът не прогони протестиращите, отново скандират „Оставка!“

0

Днес се навършват 90 дни от антиправителствените протести. Дъждът, противно на очакванията на управляващите, не прогони протестиращите от триъгълника на властта. Те започнаха да се събират и да скандират „Оставка!“.

Както обичайно протест преминава под надслов „Нас не ни е страх”. Днес за първи път от МВР съобщиха, че ще разследват сигнали за полицейско насилие по време на т. нар. кървава сряда.

„Снощи за няколко минути успяхме да видим демагогията на шефовете на ЕНП. Пораснах с няколко века. Ако до снощи бях болен еврооптимист,  сега разбрах, че никой няма да дойде да ни помогне. Там е същия цирк, същите тесногръди и теснопартийни интереси. Да подкрепяш човек със скандален запис, който заплашва евродепутат, недоумявам! Не очаквам нищо положително от ЕП. Не само ние, но и европейците са заблудени от своите политици. Там са хора, които гледат да напълнят гушата. Почти е ясно, че няма да си подадат оставка. Ние на площада трябва да се превърнем в апостоли и да каним всеки един да дойде да гласува.

Явно търпението ни ще стигне за още три мандата на Бойко. Къде са синдикатите. Има отрасли, в които пет човека да стачкуват, ще бутнат всяко правителство. Толкова сме прогнили от обвързаности и корупция, че трябва да ринем с големите багери. Само заедно може да променим нещо”., каза протестиращ пред ТВ7/8.  

Адвокат Николай Хаджигенов каза:

Не си мислете, че чакаме четвъртък и решението на ЕП. Независимо от всичко, световните медии отразиха правилно това, което се случва и това е огромен успех за България. Чака ни много работа. Работим върху голямо събитие, за което ни трябва повече време. Чака ни много работа. Ние ще се справим. Жална им майка!

Друг протестиращ взе думата: Продължаваме да търсим премиера. Има го само във Фейсбук. Вчера риташе мач в Дианабад. Г-н Борисов, елате тук на площада и да видите колко много ви обичаме. Елате да си подадете оставката, за да продължим напред.

Източник: FrogNews