Начало FrogNews Ден 78: Изцепките на премиера засилват общественото недоволство /снимки и видео на живо/
0

Ден 78: Изцепките на премиера засилват общественото недоволство /снимки и видео на живо/

0

След 78 дни на нестихващо обществено недоволство и искане за оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев се вижда, че нервите на управляващите са доста разклатени. Изказване на премиера от днес, че президентът Румен Радев го е ”сготвил” като му е изпратила ”прекрасна госпожа” да снима чекмедетата в спалнята му взривиха за пореден път общественото негодувание.

Припомняме, че искрата на недоволството срещу премиера и главния прокурор бе запалена от нахлуването на прокуратурата в сградата на президентството и демостративните обиски в кабинетите на администрацията, с които държавното обвинение са похвали. От тогава до днес не стихва и размяната на остри критики и реплики между Борисов и Радев.

Какво каза Борисов днес вижте ТУК

Отговора на Радев, може да видите ТУК.

Коментари, които направиха анализатори пред Фрог – ТУК, ТУК и ТУК.

Хронология на днешния протест ще следим на живо.

20:30

„Днес Борисов е написал, че е държавник. Самоопределил се е като „държавник“. Държавническо било да продължи да ни управлява по този начин и с този екип.“, сподели от трибуната на протеста адв. Албена Белянова, която е поредния човек, който споделя, че е блокирана във фейсбук профила на премиера, защото изразява мнението си.

От трибуната един от организаторите на протестите разказа за задържането му и престоя си в районно управление, както и за отношението на полицията към него и други хора от протестите, когато попаднат зад решетките.

19:30

Постепенно хора се събират в триъгълника на властта в  София. Дъждът и захлажданети не плаши протестиращите. “Отровното трио” призова хората да носят яйца и домати, за да участват в подготвената от тях изненада.

По традиция в четвъртък се провежда големият антиправителствен протест в Пловдив. Тази вечер обаче, вместо на площад “Съединение” протестиращите се събраха на фонтаните пред общината, съобщава БНТ. Исканията остават непроменени – оставка на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите се отправиха на шествие по главната улица. Намерението им е да блокират Сточна гара. Заради протеста са променени маршрутите на 19 автобусни линии от градския транспорт. Разрешението за протеста е до 22 ч.

Засега протестът протича мирно и без напрежение.

Източник: FrogNews